Kariera v skupini Salonit

Kariera

V skupini Salonit želimo ohraniti vodilno vlogo pri razvoju in proizvodnji gradbenih materialov na osnovi mineralnih snovi, zato načrtno skrbimo za karierni razvoj vsakega posameznika. Zahteve krožnega gospodarstva in industrije 4.0 pred zaposlene v skupini postavljajo izzive stalnega izobraževanja in izpopolnjevanja veščin.

 Z zaposlenimi v skupini Salonit gradimo partnerski odnos in jim zato tudi omogočamo vrsto ugodnosti:

  • zaposlenim v skupini Salonit omogočamo vključitev v dodatno pokojninsko zavarovanje ter mesečno vplačujemo premijo na njihov varčevalni račun. Tako skrbimo, da bodo tudi po upokojitvi imeli dodaten vir dohodka. 
  • v tesnem sodelovanju s Športnim društvom Salonit Anhovo nudimo možnost, da se vsi zaposleni v prostem času rekreirajo ter tako ohranjajo kondicijo in zdravje ter s tem dobro počutje.
  • poleg vrste programov povezanih z varstvom in zdravjem pri delu so zaposlenim namenjeni tudi tako imenovani informativni dnevi. Tu si izmenjamo informacije o rezultatih, dosežkih pa tudi vprašanjih. Informacije zaposlene dosegajo z rednimi novicami, intranetom in tudi preko sodelovanj z vodji.
  • poskrbimo tudi za kakovosten oddih zaposlenih in njihovih družinskih članov, ki svoj prosti čas lahko preživijo v enem od počitniških objektov na morju ali v hribih.

Veliko pozornost posvečamo pridobivanju in razvoju bodočih sodelavcev. Dijakom in študentom iz regije, ki se izobražujejo na tehničnih šolah, s štipendiranjem omogočamo pridobitev željene izobrazbe ter možnost zaposlitve in razvoja v ekipi strokovnjakov.

Poleg tega vsako leto omogočamo izvajanje delovnih praks ter na tak način spoznavamo potencialne kandidate za bodoče sodelovanje. Eden od načinov sodelovanja s študenti je tudi nudenje mentorstva in pomoč pri izdelavi diplomskih nalog, predvsem s področja razvoja in tehnologije.

V Salonitu Anhovo že vrsto let sodelujemo z osnovnimi šolami ter promoviramo pomen tehničnih poklicev za gospodarstvo. Pri promociji tehničnih poklicev sodelujemo tudi s Severno Primorsko Gospodarsko zbornico. V sodelovanju s Posoškim razvojnim centrom smo vključeni v Regijsko štipendijsko shemo Goriške regije ter v projekt Partnerstvo za kadre – promocija tehničnih poklicev med mladimi v Posočju in v regiji.

Štipendije 2018/2019 in vajeništvo

Plakat stipendije in vajenistvo