V teku redni letni remont 2022

21.01.2022

V Salonitu Anhovo poteka redni letni remont. Obstoječo ekipo sodelavcev smo na lokaciji povečali za dodatnih 120 sodelavcev zunanjih izvajalcev. V času epidemije covid-19 je za celotno ekipo to izjemen izziv. Vendar pa smo že ob lanskem remontu dokazali, da kljub takemu povečanju v ekipi lahko z doslednim spoštovanjem ukrepov skupaj preprečimo pojav okužb v ekipi. Remont na liniji klinkerja bo predvidoma končan v drugi polovici februarja, v marcu pa nadaljujemo remont v mlinici cementa.

V času poteka remonta zagotavljamo nemoteno oskrbo kupcev, saj smo pravočasno poskrbeli za potrebne količine cementa. Tako tudi odprema cementa poteka nemoteno. Trajne meritve, ki spremljajo delovanje peči, bo mogoče ponovno spremljati na spletni strani www.salonit.si od druge polovice februarja naprej.

Mitja Pirih, vodja vzdrževanja in direktor družbe Salinvest: »Remont za letošnje leto smo začeli načrtovati po koncu lanskoletnega remonta. Vsak remont ima svoje zahtevnosti in posebnosti. Letošnji je po obsegu primerljiv z remontom v letu 2021 in zajema več kot 1000 aktivnosti. So pa v letošnjem remontu posebej zahtevne naslednje naloge: obnova notranjosti mlinov surovin, sanacije na izmenjevalniku toplote, sanacija na peresih pogona peči, 45 m obzidave peči, obnova polovice hladilnika klinkerja, številna menjava trakov in elevatorskih verig, celovite obnove na liniji za pripravo 3D energenta itd.. Poleg rednih preventivnih vzdrževalnih del pa zastoj izkoriščamo za investicijska vzdrževanja oziroma celovite prenove kot so: menjava elevatorja gotove moke, posodobitev mazalnih agregatov v mlinici surovin ter za priklope in zagone ostalih manjših investicijskih projektov.«

Za preprečevanje in omejevanje širjenja covid-19 v ekipi smo uvedli obvezno testiranje na 48 ur za vse zaposlene in vse zunanje izvajalce. Za posebej izpostavljene ekipe omogočamo tudi teste za dnevno samotestiranje.