PCT pogoj s 1. septembrom in termini testiranj

31.08.2021

V Salonitu Anhovo imamo obsežen program varnosti in zdravja pri delu. V času omejevanja Covid-19 epidemije smo uvedli vrsto ukrepov, saj s tem skrbimo za zdravje zaposlenih, poslovnih partnerjev in skupnosti. Ker v Sloveniji še pred iztekom poletnih mesecev beležimo naraščanje števila obolelih, smo primorani uvajati dodatne previdnostne ukrepe za preprečevanje širjenja okužb na lokacijah skupine Salonit, za zaščito zaposlenih in vseh poslovnih partnerjev.  

V sredo, 1. septembra 2021, uvajamo pogoj PCT (prebolel, cepljen, testiran) za vse zunanje izvajalce, dobavitelje, kupce, poslovne partnerje in vse druge, ki prihajate na lokacije skupine Salonit.

Za vse, ki se boste testirali, bo za vstop na lokacije veljal hitri test, ki ni starejši od 7 dni, torej enkrat tedensko (v primeru, da se testirate redno). Testiranje s hitrimi testi bo mogoče opraviti tudi na spodaj navedenih lokacijah skupine Salonit, po predhodni najavi pri izvajalcu testiranj. Izvajalec testiranj je Cor Medico, zdravstveni zavod s sedežem v Ljubljani ter podružnicama v Kopru in Novi Gorici. Kontaktna oseba je Aljaž Božič, ki je dosegljiv na mobilni številki: 040 511 121.

Testiranja bodo potekala vsak torek od 31. avgusta 2021 dalje, in sicer:

  • v Anhovem (lokacija pod upravno stavbo): od 06:30 do 09:30 in od 13:30 do 15:30,
  • v kamnolomu Solkan: od 10:15 do 10:30,
  • v družbi Rokava v Dekanih: od 12:30 do 13:00 in
  • v kamnolomu Črnotiče: od 13:30 do 14:00.

Plačilo hitrih testov krijete sami – neposredno izvajalcu testiranja na lokaciji (cena je 8 EUR na test). 

PCT pogoj bodo preverjali naši varnostniki in bo veljal do preklica. V primeru, da oseba, ki bi želela vstopiti na območje skupine Salonit ne bo izkazala pogoja PCT, si pridržujemo pravico, da tej osebi zavrnemo vstop na območje.

Verjamemo, da lahko s skupnimi močmi in odgovornim ravnanjem zagotovimo varno delovno okolje za vse nas.

Želimo vam veliko zdravja!