Ponoven zagon proizvodnje cementa

04.05.2020

V Salonitu Anhovo, ki spada med najsodobnejše evropske cementarne, je z današnjim dnem ponovno zaživela proizvodnja, ki bo stekla ob strogih ukrepih za zajezitev širjenja epidemije. 

V cementarni Salonit Anhovo smo 20. 4. začasno zaustavili proizvodnjo. Premor v proizvodnji smo izkoristili za vzdrževalna dela. V tem času je neprekinjeno potekala odprema cementa glede na potrebe kupcev. Z današnjim dnem pa s proizvodnjo ponovno nadaljujemo. V Salonitu Anhovo bodo v veljavi enaki ukrepi za zajezitev korona virusa kot marca in aprila. Zposleni imajo poleg predpisane osebne varovalne opreme ves čas na razpolago tudi zaščitna sredstva (maske, razkužila, očala, rokavice), veljajo omejitve gibanja in spoštovanje varnostne razdalje. Zaščitna sredstva so predpisana tudi za prevoznike. V Salonitu Anhovo je še vedno aktivna tudi krizna skupina, ki skrbi za uvajanje in preverja izvajanje varnostnih ukrepov, pri tem pa v celosti spoštuje vladna priporočila.

Julijan Fortunat, predsednik uprave Salonita Anhovo: ''Veseli nas, da bo cementarna Salonit Anhovo po krajšem premoru ponovno zaživela. Gradbišča v Italiji se ponovno odpirajo, na Slovenskem trgu smo aprila zabeležili 10 % nižjo realizacijo od pričakovane. Verjamemo, da se bo povpraševanje po našem cementu na domačem trgu še povečalo, saj je gradbeništvo zaradi multiplikativnih učinkov izjemnega pomena za ponovni zagon gospodarstva.

Še enkrat bi se rad zahvalil našim zaposlenim, ki so s svojim delom, znanjem in vestnostjo zagotavljali proizvodnjo cementa, obenem pa skrbeli tudi za izdelavo zaščitnih mask in razkuževanje bankomatov v občini Kanal ob Soči.''