Razstava fotografij OŠ Kanal »Skriti kotički mojega kraja«

Vrtec in osnovna šola Kanal sta povezavo z lokalno skupnostjo, ki se kaže v obojestranskem sodelovanju, tako na ravni posameznikov, društev in združenj, firm oz. podjetij, kot tudi na ravni krajevne skupnosti in občine, v korist vseh strani dokazali že mnogokrat. Še posebej pa so želeli to izpostaviti v letu 2016 ob 25- letnici Slovenije.
Tako so v počastitev te obletnice: od 25-letnice plebiscita, priznanja Slovenije, pa vse do 25 letnice, ko je slovenska skupščina razglasila neodvisnost Slovenije,  pripravili razstavo foto utrinkov, s katerimi želijo opozoriti na drobne lepote, bisere, skrite kotičke našega kraja, ki jih običajno prezremo.
Skupaj z mentorji, ki so s svojo profesionalnostjo ali amaterskim čutom bedeli nad delom učencev, so pripravili razstavo, ki so jo poimenovali »Skriti kotički mojega kraja«. Razstava je po delih potovala po krajih šolskega okoliša OŠ Kanal, kot zaključek pa so celotno razstavo poklonili Salonitu. Razstavo smo si na dan praznovanja 95-letnice lahko ogledali v recepciji upravne stavbe.
Kot že povedano, so za velik delež v kvaliteti razstavljenih fotografij zaslužni mentorji. Z učenci so skupaj iskali skrite kotičke, izbirali motive ter jih vodili skozi umetnost tehnike obdelave fotografij mentorji: Borut Jurca, Damijan Simčič, Jože Velušček, Marko Kacin, Polona Lipčar, Simon Prinčič, Tatjana Stubelj in Urška Humar Bajt.

Fotografiranje je potekalo znotraj projekta Popestrimo šolo in izbirnega predmeta raziskovanje domačega kraja. Odziv učencev je bil velik, skupaj pa so raziskovali najprej kraje: Kanal, Ročinj, Avče, Levpa in Kal nad Kanalom, Morsko ter Lig, pozneje pa so zbirko dopolnili še Doblar, Srednje-Kambreško, Gorenja vas - Krstenica - Čolnica, Plave, Deskle ter Anhovo – Gorenje Polje.

Verjamemo, da vas bodo naši nadobudni fotografi preko svojih fotografij prepričali o lepotah naših krajev.
Res imamo lepo SLOVENIJO, res živimo v lepih krajih. Se zavedamo tega bogastva?

Eva Trampuš; Moč rdečih cvetov

Tine Drekonja; V zavetju Sv.Mihaela

Preprosto lepa

Eva Trampuš; Milostna

Edin Sulić; Dom in srce tabornikov

V senci domače lipe

Edin Sulić; Zelenomodri odsev

Tina Drekonja; V objemu doma

Tine Drekonja; Tišina vaškega korita

Tine Drekonja; Iz globočin

Tine Drekonja; Sv. Janez Krstnik

Jakob Blažič; Nekoč hiša učenosti

Bavdaž Maja; Kapelica Sv. Alojzija

Edin Sulić; Trdnost

ar©tur